Samurajen

Kenshin, den siste samurajen.

När jag nu tänker så finns endast en riktigt bra anime/manga som har komedi, drama och historia samtidigt. Jag snackar om Rurouni Kenshin som publicerades i Japan, i den stora seriemagnasinet Shonen Jump under ett par år på 90-talet. Handlingen kretsar kring den herrelöse samurajen Kenshin Himura under Meji-eran (1868-1912) i Japan. Han möter på flera personer i Tokyo och småningom blir han boende med dessa människor. De varierar från den den unge Yahiko till den tempramentsfulle Kaoru som gör Kenshins liv lite mer roligare. Men medan han stannar upptäcker han snart att gamla fiender från förr hotar det fridfulla Japan genom kasta tillbaka landet i kaos och död. Han måste ta upp sitt svärd för att skydda sin familj.

Mangan blev sammanlagt 28 volymer som finns både på engelska och japanska, men just nu håller svenska Shonen Jump på med att ge ut 2-3 kapitel varje månad. Mangan fick en sån stor populäritet att den blev en anime-serie med 95 avsnitt. Om någon vill veta mer om Rurouni Kenshin finns dessa hemsidor.

http://www.kenshin.trabia-garden.net

http://www.the-oro.com

”Jag är en rurouni med ingen familj eller yrke. Jag är en vandrade svärdsman….” Citat av Kenshin

Annonser

Ett svar to “Samurajen”

  1. Hej!

    Finns denna Manga pa svenska? Vad skulle du rekommendera till en svensk 10-aring som vill borja lasa Manga? Tacksam for tips! /Tove

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: