Keroro Gunso: En kort sammanfattning och åsikt om avsnitt 55

I början av år 2004 invaderas Jorden av farliga utomjordningar, men två normala ungdomar, Natsumi Hinata och lillebrosan Fuyuki Hinata lyckas stoppa deras invasion och upptäcker att dessa farliga utomjordningar är bara små grodmän med egna problem inom sina led. Snart lever dessa utomjordningar tillsammans med familjen Hinata. Nu måste Natsumi och Fuyuki hålla reda på dessa grodmän från att skapa oreda och försöka ta över jorden. Den karimastike ledaren i denna utomjordliga pluton är Keroro, men vid sidan finns Tamama (storm-soldaten), Giroro (vapen-specialisten), Kururu (informatören) och slutligen Dororo (spionen). I Japan finns nuvarande 120 avsnitt om denna grodpluton och den har också omgjorts till en långfilm. Min beskrivning är att serien är komedi som är indelad i korta tiominuters avsnitt som leverar skämt och skratt i lagom mängd. Keroro Gunso har också en massa kultur-referenser och parodier med andra animes t.ex Gundam. Därför ska man ha en viss bakgrundsinfo om Japan och dess seder m.m.

grodan från rymden

Nu ska det handla om det 55:e avsnittet!

I detta avsnittets första del är alla plutonen och latar sig, men plötsligt kommer Giroro och stökar till det. Inom kort lyckas han ta över Tokyo med lite hjälp av rymdmonster-växter. Trots att jorden är i fara vågar ingen av Keroro-plutonen att ta hand om den vapengalne Giroro. Till slut bestämmer Natsumi för att själv gå och ta ner honom. Efter en kort strid blir Giroro ostridsbar p.g.a hans dolda känslor för Natsumi. Men alla är goda vänner efteråt (Varför måste de ta fram allt om ”god vänskap kan aldrig försvinna” som är tröttsamt). Andra delen av avsnittet är som en slags informationsvideo som kretsar kring en av Japans nationaldagar, Barnens Dag (5 maj). Då hänger man upp karp-flaggor för att försäkra barnens hälsa (Hallå försäkringsbolag! I Japan kan nog tjäna mer på barnförsäkringar än i Sverige). Keroro-plutonen känner sig förundrade. Med hjälp av ett föryngrings-vapen och ett vapen som omvandlar flaggorna till flygande karpsmaskiner sticker de iväg med småbarns-Fuyuki för att eröva Tokyo. De går så bra att Fuyuki föreslår att de tar över Japans parlament, Diet. Den polititiska scenen skulle nog behöva ett par grodor bakom rodret än idiotiska parlamentsmedlemmar ^_^! Men det blir inget, eftersom snälla barn måste vara hemma klockan fyra (Introduktionen av uteförbudet) och de återvänder. I slutändan får grodorna sina straff för sina odåg. Jag tycker att avsnittet skulle ha lite mer utveckling i första delen och ha en bredare humor för alla människor.

gunso

Ses senare!

Annonser

Ett svar to “Keroro Gunso: En kort sammanfattning och åsikt om avsnitt 55”

  1. n. Yoruba person, practice or language. From Ewe n. offspring of some other race and black, ass in little bit, tiny. (5)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: