D. Gray-man – Avsnitt 1. ” Här kommer demondödaren!”

I en alternativ värld i slutet av 1800-talet lever demoner och orsakar död och förstörelse. Men det finns en grupp av människor som bekämpar dessa ondeskufulla varelser. De kallas för Exorcister.
gray-man

Summering
En dag kommer en ung pojke till en stad med ett rykte om människor som försvinner spårlöst i den övergivna byggnaden. Medans han går runt förflyttas scenen till kväll då två poliskonstaplar undersöker byggnaden. Plötsligt blir poliskvinnan Moore dragen iväg av en okänd varelse. Men efter haffat på med handklovarna upptäcker hon att detär bara en unge. Han presenterar sig själv och säger att han är bara en enkel turist utan pengar. Utan förvarning hör hon sin kollega skrika ut i smärta! Hon springer direkt för att se, men hon upptäcker att han hinner bli bara damm av honom. Något gjorde att han dog. pojken lyckas springa efter och hindra henne från att andas in damnet som är giftigt. Han förstår att det var en demon som dödade polismannen. Men hon somnar och vaknar senare i polishuset. I förshörsrummet upptäcker hon den unga pojken sittande med anklageser om mordet på polismannen. Till slut lyckas Moore övertyga polischefen om pojkens oskuld, men får övervaka honom hemma hos henne. Hemma hos henne tar hon ett litet snack med sin bror (Mark), men alldeles plötsligt förvandlas han till ett monster. Med lite hjälp från pojken lyckas de fly till den övergivna byggnaden. Pågrund av allt oväsen som de förde när de bröt igenom ett fönster anländer polischefen och ett par av hans mannar. De upptäcker snart monstret och skjuter, men misslyckas. Istället förvandlas han och övriga till damm av monstrets skjutvapen. Med sorg i halsen skriker Moore rak ut varför den dödar folk och orsaken till allt detta. Pojken berättar att människors olycka och sorg leder att de träffar på ”Skaparen” som ler med ett ondeskefullt leende. Han lovar att ge tillbaka deras älskade, men istället dödar de återuppstådda den personen ropade på han/henne. Efter det tar de över den personens kropp och sakta växer till demoner. Detta hände med Mark och nu måste pojken rädda själen som hålls fången av demonen. En kort strid avgörs snabbt med hjälp av pojkens hand som kan döda demoner. Han går iväg och säger en sak att ”Skaparens” namn är Millennium Earl och han försöker utplåna mänskligheten. Men pojken är en exorcist som har uppgiften att stoppa honom.

grip

jo, det var jag som fes!

Intryck
Vad ska jag egentligen säga om denna serie? Den är riktigt mörk och liknar en hel del om Death-note´s dystra atomsfär. Animationen är ganska bra, men det hände inte så mycket i själva actiondelen. Första avsnitt har alltid en viss bra budget, men jag får vänta ett par avsnitt innan jag kan avgöra kvaliten. Storyn är den riktiga intressanta saken, eftersom demonjägare som jagar i en alternativ värld är intressant. Musiken är kanske lite dålig med tanke på att de hade inte samma läskig-faktor jämfört med andra skräckserier t.ex Hellsing. Men jag är totalt glad över öppningsmusiken som innehöll en ny låt av T.M. Revolution. En energidrivande techno-låt som är både ledsensam och energisk. ED var lite smått sämre, men ändå rockig.

OP theme – Innocent Sorrow av Abingdon Boys School

ED theme – Snow Kiss av Nirgilis

Ses Senare! ^^

Annonser

Ett svar to “D. Gray-man – Avsnitt 1. ” Här kommer demondödaren!””

  1. dsfsdfsd sfgsf efgsf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: