Negima!? – VAA?! En remake?!

Om jag hade vetat att Akamatsu-sensei skulle göra en remake skulle jag valt att inte se Mahou Sensei Negi från 2005. Jag har litet minne av att serien var en direkt förolämpning av mangan med dum design, story och ingen fanservice t.ex Asuna´s kläder blåste bort när Negi nös. Alltså ska vi få se ny Negima-anime som kan ta lite mer allvar och humor än vad som fanns i föregångaren. Let the magic begin!!!!

Den nya Negi Springfield

Summering
Pågrund av vissa ändringar i denna serie kommer jag endast ge en summering av anime, inte hur exakt är animen med mangan i handling. En dag efter flera års studier av magi hemma i England blir den 10-årige Negi Springfield skickad till Japan. Där ska han undervisa en klass på Mahora Academy. Men det finns redan en som känner till denna pojke som ska komma dit. När Negi anländer till Mahora blir han fundersam över vart lärarerummet ligger. På avstånd hör han ett muller som blir alltmer starkare tills han ser tusentals försenade studenter dom springer rakt förbi honom. Med lite tur lyckas han undkomma allvarliga skador och tar en paus för hämta andan. Ur hans ficka kryper upp hermrelinen Chamo som försöker glädja Negi. Men snart upptäcker Chamo att han tappat sin framtand, men tar Negi chansen att återställa tanden med magi. Han tar fram sin stav och uttalar ett par latiniska ord och vips är Chamo´s framtand fixad. Lyckan är kortvarig när båda upptäcker att en tonårig skolflicka i konstig utstyrelse sett hans magiska trick.

Det där är din framtand, chamo-kun!

Negi försöker radera flickans minne för att slippa onödiga frågor, men hennes kompis kommer dit för att hämta flickan. Turen är igen på deras sida då de lyckas ta skydd i en buske. Medans flickan och hennes kompis springer iväg för att inte missa första lektionen går Negi ut ur busken och är beredd på att gråta. Chamo försöker muntra upp situationen, men en röst avbryter de. ” Vem fan är du”, säger Chamo och pekar, men Negi glömmer bort sin sorg och ropar glatt ”Takamichi!”. Denna Takamichi är lärare på Mahora Academy och ger några råd medan de tillsammans går till klassrummet där han undervisa. I själva klassrummet sitter alla och väntar på läraren. Medan de väntar börjar alla snacka om ett rykte att en vampyr har ska ha anfallit flera personer inom skolans område. Precis i tid anländer skolflickorna Asuna Kagurazaka och Konoka Konoe och för höra om vampyr-ryktet. Snart startas en häftig debatt om det är en vampyr eller Chupacabra (sydamerikansk varelse som suger blod).

Vampyren has come back!

Utan förvarning är både Negi Springfield och Takamichi i klassrummet och ser hur alla sitter pratar bara. För Asuna´s del känns som förlorat sin stolthet genom att bära en så hemska kläder. Alla sätter ner och är tysta. Negi tittar runt i klassrummet för att se bara tonårstjejer, men dessutom är det 31 st. Han presenterar sig och en nervös tystnad lägger sig, men inom ett par sekunder är all tystnad bortblåst. Flickorna säger direkt att han är så söt och m.m. Vissa andra är intresserade över vad han kan göra som lärare. Asuna försöker minnas tillbaka då han använde magi, men misslyckas. Efter sin introduktion är skoldagen slut och han återvänder för att använda sovlokalen hos skolrektorns barnbarn, Konoka. Han tar en liten titt i klassfotot som visar hela klassen och ser att Evangeline AK Mcdowell och Karakuri Chachamaru var tillfälligt borta. De håller på smida lömska planer, men vad sorts planer?

När mökret faller tar Konoka en kort promenad, men blir anfallen av den omryktade vampyren. Negi hör ett skrik och rusar ut från sovhallarna för att upptäcka Konoka medvetslös på marken. Han ser upp och ser att vampyren är egentligen Evangeline! Dessutom håller hon tag i Nodoka, en av hans skolstudenter. Nu måste han hjälpa henne från att bli biten. Fortsättning följer…..
Negi är en grönsak?

Intryck

Jag är totalt målös. Seriens regissör, Shin Oonuma har lyckats slänga iväg de tidigare irritationsmoment från serien t.ex är Asuna´s båda ögon blåa än ett blått och rött öga. Sen har pastelfärgerna fräschat upp alltihop och mer färgglatt än Negima från 2005. Sen har man bestämt för att skippa karaktärsintroduktioner för att börja direkt med vampyren. Det är väldigt smart idé att köra så. Humorn är väldigt passande med japanska kultur-referenser, men fortfarande saknas fanservice. Ibland blev jag starkt påmind av Tsukuyomi~MoonPhase~ som är gjord av samma team av ritare och regissör. De vill kanske hylla deras tidigare succér genom att ta referenser från de. Jag riktigt nöjd och hoppas att Negima!? fortsätter i samma stil.

Ses Senare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: