D. Gray-man – Avsnitt 2 ”Välkommen till din nya arbetsplats!”

Summering

Dracula´s slott, kanske?

Efter ha klättrat uppför en mycket farlig bergsvägg når vår huvudpersonen fram till ett fult och skräckinjagande slott. Han säger att han äntligen nått fram till Exorcisternas högkvarter, Den Svarta Orden, men frågar sig om detta är verkligen rätt ställe. Han behöver allifall ta en liten titt om det är rätt ställe. Medans han går mot den stora porten verkar han vara övervakad av kamera-fåglar(?). Inne i slottet sitter en massa personer och tittar på skärmarna från övervakningskamerorna som visar denna okända person som närmar sig porten. ”Vem är det” frågar en kille i labbkläder, men blir snart avbryten av en annan kille med glasögon och en kopp kaffe i handen som bara säger lungt ”Vad är det för snorunge?”. Man märker direkt att han är befälhavaren över slottet som avslutar sitt samtal med att kunde kasta pojke nerför klippan. Nu får man reda på att han heter Komui och är den ansvarige befälhavaren. Men han tittar bara kort på skärmen medan pojken stannar framme vid porten. Han presenterar sig och man får veta att han heter Allen Walker och blivit dit skickad av en Marshall (viktig auktoritet). De flesta är osäkra om han säger sanningen. Därför tar fram scannern som kan se om en person är demon eller människa. Scannern är osäker om varelsen, men sen skriker ut att pojken är förbannad av ”The Earl”, alltså en demon. Aktivteterna blir feberila i högkvartert och larmet tjuter ut om inträktaren. En av de som tittar på skärmen konfirmemerar att en excorist vid namn Kanda är på väg. Han ska förgöra pojken.

Kanda, den ensamme samurajen

oron växer upp längs Allens rygg och när tittar han upp upptäcker han Kanda. Excoristen Kanda drar fram sitt svärd som plötsligt flammas upp och han svingar sitt svärd mot Allen. Men Allens vänstra arm aktiveras av rädslan och omvandlas till antidemonvapnet. Lyckligtvis får Allen bara ett skrapor på armen, men Kanda förbereder sig för en andra attack. ”Jag är en normal människa!” skriker Allen ut och Kanda kastar en kall blick mot scannern. Scannern lovar att han såg ett märke som är beviset. Men Kanda bryr sig inte och slungar sig fram med svärdet i högsta hugg, men turen är på Allen´s sida. Svärdet stannar bara hårsmån från Allen´s panna. Allen hann säga att hans mästare, Marshal ska skickat ett rekommadationsbrev till de. Inne lilla rummet med skärmen tittar alla undrande på överbefälhavaren. Han beordar en av labbmännen att hjälpatill att hitta brevet bland alla saker på hans skrivbord. Efter letat runt hittar man brevet och sannerligen står det att denna Marshal ska sända en lärjunge vid namn Allen till högkvartert. Komui tittar bara normalt på allihopa och deklarerar att det är så och beordar att attacken stoppas. Alla ser riktigt irriterande ut när Komui går iväg för att ta en ny kopp kaffe.

Komui, en tankspridd överbefälhavare

Porten öppnas och Komui börjar tänka att pojken har en viss potitenal i fråga om excoristjobbet. När Allen och Kanda stirrar mellan varanda kommer den söta tjejen som tidigare stod vid skärmen. Hon läxar upp de och beordar de att gå inåt innan porten stänger. Inne i själva slottet presenterar hon sig som Lenalee, hjälpreda åt befälhavaren. Allen försöker ge en god introduktion till Kanda, men han säger bara ”Jag skakar inte händer med förbannade” och går iväg till sitt rum. Det blir en liten shock för Allen att blir så kallt hälsad. men Lenalee informerar honom att Kanda just återvänt från ett jobbigt fall. Lenalee tarmed Allen på en guidad tur i slottet och säger snabbt att vissa excorister lämnar denna plats och vägrar återvända. Allen blir olyckligt påmind om hans mästare, Marshal. Han börjar minnas tillbaka då han fick sin order av Marshall att gå till högkvartert. Hans mästare var verkligen en udda typ som slog ned Allen med hammare och smet undan för att hjälpa Allen.

Hejsan, jag är den glada överbefälhavaren

Men tillbaka i nuet blir han välkommad och hälsad av Komui som leder honom till ett rum som liknar ett operationsrum i sjukhus. Han blir tilfrågad att visa sin arm och han gör det, men otur för honom som blir han tvungen att genomlida smärta från Komui´s trixande med hans antidemon-arm. Smärtan svider för stackars Allen, men Lenalee lovar att hennes storebror är snart klar. Allen fattar inte hur de kan vara bror och syster med tanke på deras personligheter. Lenalee frågar om de ska konfirmera om Allen är mänsklig eller inte. När de äntligen blivit klara tar sig Komui och Allen nerför ett hisschakt och ser snart rad män i kåpor som studerar de. Komui säger att de är Grand Marshals som verkligen styr över organisationen ”Svarta Orden”. Komui säger till Allen att han ska nu visa vad han är värd och utan förvarning blir Allen dragen upp i luften av en varelse som griper om hans arm. Smärtan från operation återvänder igen och han undrar vad varelsen gör med hans arm. Komui avslöjar varelsens namn som heter Hevlaska och frågar om Allen´s kors i handen passar hennes smaker. Hans försök att aktivera handen misslyckas, men varelsen säger lungt att att hon är inte någon fiende och att hans nerver är skadade som gör det omöjligt att aktivera armen. Genom att enkelt nå hans panna räknar hon fram att hans vapen synkronisering med honom är 83 %. Om synkronisering är lägre är det svårare för användaren att få igång sitt vapen. Hon sätter ner Allen på marken och börjar berättar om hur hans ”Innocence” ska leda till dåliga saker. Komui börjar drabbla om hur Hevlaska är korrekt, men i stoppas av Allens näve. Som tur stoppas den av hans metallblock. Arg över att Komui inte berättade om detta tar han också upp frågan om vad detta ”Innocence” är för något? Nu påbörjas en lång förklaring som säger att en kub som släpptes ned på jorden är den som kommer att förgöra världen om den hamnar hos fel händer. Milliuenum Earl vill detta och försöker hitta kuben, men excoristerna måste stoppa honom från att undergången blir ett faktum. Med ett leende säger Komui att de ska tillsammans skapa en bättre värld och rådet av Grand Marshalls säger till honom att slåss mot ondskan. En handskakning bekräftar hans medvetna roll att stoppa Earl. När han är på sitt nya rum med säng tittar han upp på en målning. Han minns tillbaka på en man vid namn Mana lovade Allen skulle inte stanna och fortsätta framåt. Med blicken på målning säger han bestämt
”Jag svär på att jag ska aldrig stanna!”

Fortsättning följer……………………….

Ojsan, ett stort monster?!

Intryck

Hmm… det blev inte så mycket action i detta avsnitt, men man blev introducerad till ett par nya karaktärer som passar bra in till denna serie. Kanda är ett praktexempel på ensamvargen som vägrar bli vän med huvudpersonen, men sakta kommer bli riktigt goda vänner. Sen är det Komui som jag är lite osäker om, eftersom han verkar befinna sig mellan en allvarlig och fånig roll som befälhavare. Och slutligen är det Lenalee som är den själklara snyggaste tjejen som behövs i shonenserier. Humorn var inte min kopp av te, men det kan bero på att avsnittet var inte lika bra som det första. Men det var välbehövligt att man tog tid att förklara allt om demonerna och Millienum Earl´s planer. Men det var lite synd att man skippade Allen´s orsak varför han blev excorist(mangan drog upp verkligen en shock om Allen´s bakgrundhistoria). Den saken måste tas upp för att handlingen ska kunna röra sig ytterligare framåt. Ett okej avsnitt.

En stark näve kan ju inte skada?

Ses Senare ^_^

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: