Death-Note – Avsnitt 2. ”KIRA eller L?”

Jag ska köpa vingar för pengarna~

Intryck

Ett par dagar har gått nu sen Light Yagami upptäckte ”dödsboken” och dödat en massa brottslingar. På sin skola går livet vidare med långsamma lektioner, men enda skillnaden är att dödsguden Ryuuku som rör sig alltid nära Light. Ryuuku försöker prata med Light med blir tyst tillsagd av honom. Han vågar inte prata ut annars kan andra tror att han är galen eller något sådant. En av hans klasskamrater frågar om assistans i en viktig match, men Light kan bara säga förlåt. Han har viktigare saker att göra, nämnligen skriva ner ytterligare namn av brottslingar i ”dödsboken”. Hemma i hans rum gör han sin syssla med dödsboken och pratar ut om inte tillräckligt med tid att döda skurkar med Ryuuku. Plötsligt drar någon i dörrhandtaget som är låst. Light vänder sig om och hör lillasysterns röst. Hon undrar varför han låst dörren, men Light ignonerar frågan och istället frågar lillasystern vad hon vill. Efter gömt undan dödsboken och låst upp dörren står lillasystern Sayu utanför och säger att hon behöver hjälp med matematik. Under diskussionen med Sayu hör Light att Ryuuku påminner om att andra människor kan se honom om de rör dödsboken.

”Förbannade Dödsgud, att glömma bort något så viktigt!” Tänker Light och fortsätter med att hjälpa Sayu med matematiken.

Poliskonstapel Soichoro och Matsuda

På ett annat ställe, nämnligen sätet för ICPO´s (Interpol) högkvarter sitter alla polismyndigheter från världens hörn och disukterar om de okända hjärtattacker som krävt många döda brottslingar. Den heta diskussion kastas fram och tillbaka om hemliga organsationer som fixar upp allt m.m. Men när en av de föreslår att använda L´s hjälp för att lösa detta fall. Det blir tyst och alla mumlar om denna L, men poliskonstapel Matsuda frågar vem L är. Polischefen Soichoro besvarar hans fråga med att L är en mästerdetektiv som löser de svåraste mordfallen. Men ingen har sett hans ansikte eller vet hans namn. Han är ett mysterium. Ur ingenstans kommer en man klädd i svart rock som säger att L är redan på fallet. En av poliserna viskar att detta måste vara Watari, L´s hjälpreda. Men Watari kräver tystnad och alla lyder och han proklamerar att L ska tala med hjälp av en handdator och trådlöst internet.

L, den mystiska dektiven

Plötsligt ser man en skärm med bokstaven L och en rederigerad röst hörs. Han presenterar sig själv som L. Men scenen byts nu istället till en övergiven byggnad där Light Yagami försöker göra något. Ryuuku frågar och Light svarar med att han håller på att försäkra sig mot att någon ser Ryuuku om man nuddar boken. Han vill inte döda sin familj om han måste skydda sin dödsbok. Medan Light bränner sina noter fyllda de skrivna namn av numera brottslingar förflyttas scenen tillbaka till Interpol-mötet. L kräver samarbete med hela Interpol och också den japanska polisen. Förvånade ställer sig Soichoro och frågar varför man ska hjälpa honom. L kontrar med att den skyldige/skyldiga är högst sannolikt en japan och kommer bevisa allt detta inom kort med hjälp av ett litet trick.

Teve-L

Tillbaka i Light´s rum berättar han om sitt finurliga sätt att gömma undan dödsboken t.ex att förhindra att någon tar den genom att det finns en mekanism som gör att boken brinner upp. Totalt briljant, men Ryuuku säger till Light att de flesta hade problem att gömma undan boken medan han leker så farligt med den anordningen. Light ler och säger att inneha boken är redan farligt, men att göra en sådan anordning är inte ens närheten av farligt. Ute bland på gatornahör folk på en stor-tvskärm att en brottsling dött i hjärtattack men bland vanligt folk får man höra småsnacket om denna Kira som dödar de onda och är glatt nöjda att någon rensar upp bland skiten (Taxidriver referens^^). Nu tittar Ryuuku och Light på en hemsida som hyllar den mysteriske mördaren är Kira (Light). Light påminner om att människor i grunden föraktar brottslingar och nu finns en hjälte som dödar de. I allmänna synen är det omoraliskt att döda vare om det är en brottsling, men på internet har människor funnit en person som ger det rättfärdiga straffet och man hyllar honom. Men när han pratar om sig själv får han höra att de avbryter tv-programmet om de mystiska morden. En hallå-man säger rakt till kameran att man ska sända en direktsänding från Interpol. Både Ryuuku och Light tittar undrande på teven och frågar sig vad som pågår. Men snabbt byts kameran till en normal klädd man som säger rakt ut att han heter Lind. L Taylor alias L som styr hela världens poliser. I annat ställe sitter en rad poliser bl.a Soichoro och väntar nervöst på vad som ska hända nu. Lind i teven fortsätter prata och deklarerar att denna mördare vid namn Kira är det värsta avskummet och ska fångas in. Light bara skrattar ut att polisen gör detta för att fånga honom, men får tappar sina ord när han får höra att han är ondska. På ögonblick tappar Light sin befattning och ramblar om han är rättvisan och snabbt tar han fram dödsboken och ler elakt på tv-skärmen.

Goobye, my little friend
Light börjar skriva ner namnet och när han klar väntar han otåligt på att 40 sekunder ska gå. Som väntat dör Taylor genom en hjärtattack och han blir utburen av några män i svart. Light skrattar glatt och hånar killens inkompetens, men plötsligt byts skärmen till bokstaven L och en röst börjar prata. Han som pratar är den riktige L som fått sina farhågor bekräftade om att Kira verkar i Kanto-regionen, Japan. Light blir rädd av allt han hör från tvskärmen och L forsätter berätta att Taylor var en brottsling som fått dödstraffet och sen hotar L med att Kira ska försöka döda honom. L önskar att bli dödad, mendet blir inte inget . L väntar ett par sekunder och säger att Kira kan inte döda honom pågrund av någon orsak. Som en god gärning att berättar L om att han vetnu att Kira finns i Kanto och att mördare i Shinjuku var den första som drabbades av en hjärtattack. Han kommer att skicka honom till sin avrättning, men tills att L hittat Kira säger han adjö och tv-skärmen blir bara brus. För Light blir det chockerande och återkallar sig ordet avrättning, men sen ler elakt för att han ska döda L. Ryuuku bara ler och inser återigen att människor är roliga.

Fortsättning följer…………………..
Vem kommer vinna?

” Jag är Rättvisan!”
Intryck

Ännu en gång fanns inte så mycket action i detta avsnitt, men hel del nya presentationer av karaktärer och början på jakten mellan två som måste dö. Vem kommer dö? Who Knows! Men jag gillade att Light blev alltmer galen i slutet, speciellt då han skrattade så elakt efter dödat Taylor. Nu kommer han tappa sitt sinne ^^! Sen allt om att innerst vill männsikor se att någon avrättar alla hemska brottslingar är förvisso sant. I dagens samhälle är rättsystemet slappt och många mördare, våldtagare samt misshandlare lyckas slippa undan lagens långa arm. Ett exempel var männen som hade misshandlat en kille på Kungsgatan i Stockholm till döds bara för att han sa till de att sluta pissa på en ytterdörr. Senare slapp de undan straffen pga lite bevismaterial. Jag skulle nog gilla om det fanns en Kira i vår värld som tog hand de allra hemskaste brottslingar i världen. Men kom ihåg att detta är bara en åssikt. Animationen är lika flytande som tidigare och man vänjer sig med rösterna.

Ses Senare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: