Shonen! Kämpa hårt och slåss för din familj!

Sedan jag upptäckte anime och manga för många år sen så j har jag kunna se att mängden av klonlikande shonenserier som sänts och sänds ännu i Japan och som fått mest intresse runtom i världen t.ex Dragon Ball, Naruto, Bleach, Love Hina och en massa andra. Det finns generellt två stycken genrer i shonen som läses en massa av unga pojkar och tonårnigar. Dessa är Fighting och romantiska komedier som tjänar in det mesta hos manliga läsare.

Efter varit en ivrig påhoppare av varje shonenserie av sorten fighting såg jag att de flesta hade ett likadant koncept som hela tiden följdes.

1. Pojke måste skydda sin familj och vänner från ondska som hotar deras trevliga närvaro eller så blir huvudkillen förälskad i en tjej som blir kidnappad eller hotas av någon ond kille.

2. Pojken fightas mot flera fiender och råkar förlora mot någon övermäktig kille som leder till att han förkastar sig själv att inte att kunna skydda sin familj eller sina vänner.

3. Påbörjar träning hos en gammal gubbe och inser värdet av att sina vänner, när de kommer till träningen för att hjälpa och delta i kampen mot ondskan.

4. Deltar i en turneringen och till slut hamnar i en strid mot bossen. Som självklarhet vinner pojken efter en lång intensiv strid med bossen. Han får sin tjej/familj tillbaka och återvänder tillbaks i det normala skollivet.

Så kan beskriva mer eller mindre fightingserier. Romantiska komedier är också en slags strid, fastän det handlar om att få den utvalde att förstå hans dolda eller mindre dolda känslor för henne.

I slutändan finns ändå vissa serier i shonengenren som varit undantag, så jag rabblar upp några stycken unika serier.

  • Death Note
  • Hayate no Gotoku
  • Full Metal Panic
  • Sakigake!! Kuromati Koko!
  • Gintama
  • Full Metal Alchemist

I vissa fall blir man riktigt irriterad över att vissa shonenserier är rena kopior av varandra. Jag kan lova er att Flame of Recca och Tokyo Underground har samma story och karaktärer, men den enda skillnaden är bara animationsstudiorna. 😦

Man kan redan i OP se att de är nästan lika som tvillingar. I Rest my case.

P.S. Hero Tales är för tillfället en serie som har samma shonenattribut och jag försöker se den, men den största orsaken för mig att den se är att Full Metal Alchemist´s skapare har gjort denna. Men det kommer inte räcka snart för mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: